14-08-07

Sneeuwwitje gaat op dieet

 

Eten en ik, dat is iets waar boekdelen mee te vullen zijn. Dat ga ik hier niet doen, om de doodlogische reden dat het internet geen boekdeel is. En om de iets persoonlijker reden dat ik het in heel mijn Sneeuwwitje Imperium blijf vertikken om het internet als dagboek te gebruiken en té persoonlijk te worden. Het feit dat ik op dieet ga wil ik nog delen, een samenvatting van mijn Rampzalige Relatie met Eten om de context een beetje te verduidelijken ook.

Al sinds ik maar een duim hoog ben is eten voortdurend zowel mijn grote geliefde als mijn ergste vijand geweest. Dat is de allerkortste samenvatting die mogelijk is. In principe is het niet het eten zelf waar ik die haat-liefde-verhouding mee opgebouwd heb, maar dit is de makkelijkste interpretatie. In het breed zou er de aversie voor mijn eigen lichaam en het grote verlangen om te verdwijnen nog bijgesleept moeten worden, en overbeschermdheid, verlatingsangst, aandacht trekken, on- en overgevoeligheid, controlefreak, perfectionisme en nog een hele woordenboek. Te ver, te diep, te persoonlijk. Houden we het er maar gewoon op dat Eten het modale werkwoord is dat die hele woordenboek bij elkaar houdt, of het nu veel Eten, weinig Eten of niet Eten is. Zullen we dat afspreken?

En dankzij die hele woordenboek die ik met mij meesleep, smijt ik dus nu het hele gevecht tegen de toverspiegel op het internet. Uit voorzorg, want als ik weet dat er mensen meelezen ben ik minder geneigd om na twee dagen de hele boel weer af te blazen en kan ik niet meer terug. En uit zelfbescherming. Want ik ken Sneeuwwitje intussen al meer dan twintig jaar, soms lijk ik een beetje op Roodkapje en ben ik in geen tijd van het rechte pad afgeweken, en dan duurt het wel eventjes voordat ik zelf inzie dat het is misgegaan. Niet dat ik voorzie dat het mis zal gaan. Maar voor het geval dat... dan is er toch nog een heel sprookjesbos dat meeleest en kan ingrijpen.

Dat gezegd zijnde, is het nu tijd voor de droge feiten. Ik weeg teveel. Ik zie er niet écht uit als een gevaar voor mijn eigen gezondheid, het is altijd weer met handen en voeten uitleggen dat ik niet gewoon klein en een beetje steviger gebouwd ben, maar dat ik effectief wel te zwaar ben. Als ik twintig centimeter groter zou zijn, zou er niets aan de hand zijn. Maar dat ben ik dus niet, en er moet dus iets gaan gebeuren voordat ik er straks wél ga uitzien als een gevaar voor mijn eigen gezondheid.

Wat ga ik doen? Om te beginnen absoluut niets plannen of beginnen met schema's maken, geen dertig dingen tegelijk willen en al zeker geen streefgewichten gaan bedenken. Ik héb een streefgewicht en ik heb een maatje waar ik in zou willen passen, maar om te vermijden dat ik morgen al naast het rechte pad aan het lopen ben (codewoorden onrealistisch en ongeduld) zijn die voorlopig nog zwaar taboe. Stapje voor stapje werken dus, en zien waar we uitkomen. Nice and slow...

START VAN HET DIEET: donderdag 16 augustus 2007
STARTGEWICHT: 78,5 kg
EERSTE DOELSTELLING: stoppen met snoepen/sneukelen tussendoor
EERSTE TUSSENSTOP VOOR ANALYSE: zondag 26 augustus 2007

 

22:27 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hallo,
Veel succes!
Groetjes, Mea

Gepost door: Mea | 15-08-07

veel blogplezier Hallo, ik wil je graag op deze woensdagmorgen (een feestdag) welkom heten in het bloggenrijk en hoop dat je hier een fijne tijd
zult hebben . Veel plezier nog verder. Daaaaag!!

Gepost door: steffi | 15-08-07

Succesduimpjeomhoog Hé Snowwhite-je

Weet dat ik enorm voor je duim (niet enkel voor het dieet, maar voor alle "projecten" waar je aan bezig bent)

Weet dat ik in je geloof! (Nu jij nog ;) )

Knufs,

Moi

Gepost door: Moi, bibi and me | 15-08-07

mss moet ik gewoon lekker solidair gaan doen en mee op dieet.

Weg met die buik!

Gepost door: Joke | 17-08-07

De commentaren zijn gesloten.